Hullu prinssi
Hullu prinssi eli totuus siitä, miten haarukka tuli Suomeen on romanttinen fantasiakomedia 2000-luvun tytöstä, joka Mark Twainin ja Jalmari Finnen tarinoiden hengessä siirtyy mielikuvituksessaan Katarina Jagellonican ja Suomen herttua Juhanan hääpäivään vuonna 1562. Hän kohtaa muun muassa hovimiehet Rosenkrantzin ja Guildensternin, lukuisia Turun herttuahovin tunnistettavia hahmoja sekä kiireisen kirjurin nimeltä Finne. Martina rakastuu kuvitelmissaan prinssi Magnus Vaasaan eli tarina kertoo vaihtoehtoisen selityksen sille, mistä Ruotsin historian hullu Vaasa-prinssi eläessään houraili.
Tarinan teemoja ovat vieraan ja toiseuden pelko, omaksi itsekseen kasvamisen tärkeys sekä tarinan ja historiankirjoituksen erot. Näytelmän pedagoginen tavoite on toimia inspiroivana lähtökohtana monipuoliselle ilmiöoppimiselle. Pedagogisista syistä näytelmään sisältyy myös kohtauksia, jotka työryhmä ratkaisee itse ohjaajan avustuksella.
Hanna Suutela on alkuperäisidean, laululyriikoiden ja käsikirjoituksen tekijä, jonka kiinnostuksen kohteisiin on viime vuosina kuulunut muun muassa lukioiden teatteritoiminta. Maija Koskenalusta sai Björkqvistin säätiön apurahan teoksen musiikin säveltämiseen. Moderni näyttämömusiikki liikkuu kansanmusiikki- ja pop-vaikutteista jopa räppiin ja metalliin. Bändissä kuullaan vanhojakin soittimia kuten kannelta, tinapilliä ja kampiliiraa.
Jokainen työryhmä kirjoittaa itse musikaalin loppukohtauksen ja siksi kukin tuotanto saa oman järjestysnumeron esim. Hullu prinssi 2.1 (Kangasalan lukio) tai Hullu prinssi 2.4 (Hatanpään lukio).
Hullu prinssi 1.9
Musikaalin kantaesitys nähtiin Kangasalan lukion toteutuksena Kangasala-talossa vuonna 2019.
Hullu prinssi 2.1
Vuonna 2021 teos toteutettiin uudelleen, mutta koronasta johtuen se esitettiin vain pienelle yleisölle. Sen lisäksi siitä tehtiin stream. Jos kiinnostut toteuttamaan teoksen omassa koulussasi ja toivoisit näkeväsi tallenteen, ota yhteyttä.
Hullu prinssi 2.4
Kevään 2024 ainutlaatuisessa yhteistuotannossa oli mukana kuusi oppilaitosta: Hatanpään lukio, Tammerkosken lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto ja Ammattiopisto Tredu. Suuren näyttämön mittakaavat täyttävän tuotannon valmistumiseen tarvittiin noin 200 henkilöä. Hatanpään lukion ja Tampereen Konservatorion noin 70 opiskelijaa oli näyttämöllä, 100 musikaalin taustatehtävissä ja lisäksi musikaalin suunnittelijoina sekä opiskelijoiden työn ohjaajina toimi eri oppilaitosten opettajia ja lisäksi useita taiteen ammattilaisia.